Casa Zwillinger a aparținut familiei de evrei cu același nume, fiind construită, probabil, de către Samuel și Elena Zwillinger la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Mai multe informații despre membrii familiei Zwillinger datează din 1942, când a fost făcut recensământul evreilor din România.
În recensământ apar informații despre un anume Wilhelm Zwillinger, fiul lui Samuel și al Elenei, născut la Craiova la 7 iulie 1888. Alte date fac referire la educația sa (absolvise 12 clase și trecuse examenul de Bacalaureat), ocupație (fost comerciant de cereale) și adresa (str. Gh. Chițu, nr. 23).
Cel mai probabil, Wilhelm Zwillinger deținea mai multe proprietăți, printre care casa de pe strada Gh. Chițu și cea de pe Calea Unirii, atunci la nr. 52, cum reiese din corespondența cu fiul său, Erich (Puiu).
Este posibil ca Wilhelm Zwilinger să fie aceeași persoană cu Dr. Zwilinger, cel care a activat ca secretar secretar la Cercul MedicoFarmaceutic în anul 1909, autor al unor lucrări științifice în domeniu, precum “Asupra măsurărei tensiunei arteriale” și “Tratament cu zilbersalvarsan”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.