Cum arata noul Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova

Primele imagini oficiale cu noul model Ford Puma, SUV-ul de clasă mică pe care Ford îl va produce la fabrica de la Craiova. Noul model din gama Ford este bazat pe platforma utilizată de Fiesta și dispune de cea mai mare capacitate de încărcare din segment

Dupa succesul inregistrat cu modelul Ecosport, Ford ridica standardele si vine cu un model mai avansat din punct de vedere tehnic si cu un pret accesibil. Potrivit oficialilor Ford, noul model va fi produs pentru Europa.

Maşina are tehnologia Ford EcoBoost Hybrid, care ar trebui să optimizeze consumul de combustibil, motorul oferind în acelaşi timp o putere de 155 de cai putere (CP). Este vorba despre un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG), care înlocuieşte clasicul alternator, permiţând recuperarea şi stocarea energiei care de obicei se pierde în timpul frânării şi rulării libere (coasting). Astfel, sistemul încarcă un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de volţi răcit cu aer.

BISG se comportă şi ca un motor electric, completând motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizează energia înmagazinată în baterii pentru a schimba sursa cuplului şi pentru a suplimenta cuplul, potrivit companiei.

Puma se alătură unei game în expansiune de SUV-uri şi crossovere Ford la nivel european, aceasta incluzând Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-in Hybrid, ultimul dezvăluit în premieră ieri în cadrul evenimentului “Go Further”.

Potrivit Cronicaolteniei.ro , Oficialii Ford nu au dat o data exacta pentru lansare productiei pentru noul model, dar, cel mai probabil, productia va incepe in ultima parte a acestui an, mai exact in luna octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.