Medic șef de gardă la UPU Craiova: Noi, cei „de gardă” am fost alături de ei și ne-am facut meseria, ca de fiecare dată. Atât cât putem

Alin Macovei, medic șef de gardă la UPU Craiova, aflat in timpul serviciului cand colegul Cornel Mercuț, medic ortoped la SJU Craiova, a fost adus la Urgente in urma unui accident vascular cerebral. Sotia medicului si pacientului Cornel Mercut, Georgeta Mercuț spune ca soţul său a fost plimbat mai multe ore între spitale, deşi suferise un accident vascular cerebral şi avea nevoie urgentă de ajutor.

Medicul de garda are o alta opinie fata de cele spuse de Georgeta Mercuț si spune ca ”am fost alături de ei și ne-am facut meseria, ca de fiecare dată. Atât cât putem”.

Dragi prieteni,

fiindcă în situația neplacută de altfel de mai jos s-a vorbit despre „incompetență” și „lipsă de empatie” mi se pare firesc să fie cunoscut punctul de vedere al medicilor de gardă din acea seară, din Urgență. Imediat ce am fost informat, în calitate de medic șef de gardă, de prezența domnului doctor în resuscitare, am evaluat împreună cu colega mea, dr Denisa Bălă, starea clinică și statusul neurologic al pacientului.

Am solicitat prezența în UPU a medicului neurolog de gardă, dr. Enculescu și a doamnei dr Anda Ungureanu, medic cardiolog de gardă, care au răspuns prompt solicitării. S-a demarat terapia hipotensoare, efectuându-se și examenul tomografic la „Prima Medical” știut fiind că tomograful spitalului este defect. Împreună cu medicul șef UPU am analizat cele două variante de a se efectua tromboliză pacientului : Sp Universitar București și Spitalul Slatina. Datorită faptului că exista limita de timp impusă de tromboliză am decis să fie trimis echipajul SMURD la Slatina, îndată ce a sosit rezultatul examenului tomografic.

S-a continuat evaluarea neurologică, cardiologică și tratamenul hipotensor necesar trombolizei. Echipajul SMURD a „zburat” literalmente la Slatina pentru a se încadra în timp. Știu că pentru familie a fost greu. Noi, cei „de gardă” am fost alături de ei și ne-am facut meseria, ca de fiecare dată. Atât cât putem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.