Consiliul Local Craiova a aprobat scăderea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2021 pentru firmele care activează în industria hotelieră şi a serviciilor alimentare.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Craiova, prin această decizie, municipalitatea a dorit să vină în ajutorul mediului de afaceri din domeniul HoReCa, grav afectat de criza din 2020.

“Municipalitatea a decis să menţină reducerea de 50% a impozitului pe clădirile nerezidenţiale în care se prestează servicii turistice. Reducerea se menţine pe o durată de maxim 180 zile într-un an calendaristic pentru anul 2021. Taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţilor înregistrate în grupele CAEN 561 – Restaurante, 563 – Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor înregistrează o scădere semnificativă de 50% faţă de anul 2020. O altă hotărâre a fost aceea de a diminua taxele locale pentru ocuparea terenurilor aparţinând domeniului public şi privat cu terase sezoniere, parcuri de distracţii şi activităţi de agrement în care se desfăşoară activităţi comerciale, diferenţiate pe zone de atracţie comercială”, a anunţat, miercuri, Primăria Craiova.

Astfel, pentru zona 0, taxa va fi de 0,03 mp/zi faţă de 0,60 lei mp/zi anul trecut, zona 1 – 0,02 mp/zi faţă de 0,40 lei mp/zi, în timp ce zonele 2 şi 3 vor plăti 0,01/zi lei mp faţă de 0,30 lei mp/zi. În ceea ce priveşte persoanele juridice, impozitele se menţin la nivelul anului 2020, în timp ce pentru persoanele fizice, ca efect al comunicării transmise de către Ministerul Finanţelor Publice, taxele şi impozitele vor creşte cu indicele de inflaţie care a fost stabilit la pragul de 3.8%. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.