Prinde orbul, scoate-i ochii: Fifor si Ciolos, scandal pe competenta

Dupa ce a spus ca in Romania trebuie pus un guvern competent, Dacian Ciolos primeste replica senatorului Mihai Fifor, care il anunta ca Romania are deja un guvern. Ce nu spune Mihai Fifor este exact ce a intreba Ciolos, Romania are Guvern, dar la competenta stam mai prost.

 

L-am auzit ieri pe Dacian Cioloș spunând că trebuie pus un “guvern competent” care să conducă România. Cred că l-a luat gura pe dinainte. Tocmai domnul Cioloș s-a trezit să vorbească de competență. Păi hai să vedem cum stau lucrurile:

1) PIB-ul în 2019 e cu 33,% mai mare decât era la Cioloș, iar veniturile bugetare au crescut cu 53% față de 2016 (singurul an în care veniturile la buget au scăzut!).

2) Investițiile publice din primul semestru din acest an sunt duble față de sem. 1 din guvernarea tehnocrată!

3) Datoria guvernamentală a scăzut de la 37,5% din PIB, cât a lăsat-o Cioloș, la 35% în guvernarea Dăncilă.

4) La fonduri europene, Guvernul Cioloș a fost un adevărat dezastru! Doar 0,68 miliarde lei primea România de la UE în primul semestru din 2016, față de 7,6 miliarde lei în semestrul 1 din acest an! Gradul de absorbție la dl Cioloș a fost de doar 7% (pe baza proiectelor lăsate tot de o guvernare PSD!), în timp ce acum, în guvernarea Dăncilă, am ajuns la 31%.

5) Punctul de pensie e cu 45% mai mare, iar salariul mediu net, „în mână”, a crescut cu 50%, depășind azi pragul de 3.000 lei.
6) Avem acum cu peste 860.000 de salariați în plus față de 2016, iar șomajul a coborât de la 4,8% la 2,9%.

Deci, domnule Cioloș, guvernul competent despre care vorbiți este deja în funcție și continuă să facă lucruri bune pentru oameni.

Ferească Dumnezeu să ajung

Leave a Reply

Your email address will not be published.