Traian Basescu: Rectificarea bugetară reflectă incompetenţa, minciuna și ticăloșia unor miniștri PSD

Fostul presedinte Traian Basescu susutine ca plata facturilor catre PNDL trebuie facuta, dar trebuie verificat daca au fost efectuate lucrarile respective, nu doar facturate.

” Rectificarea bugetară, reflectă și incompetenţa, și minciuna, și ticăloșia unor miniștri PSD. Fie că discutăm de ministrul Transporturilor, al Agriculturii, al Internelor sau al Educație Naționale, ei sunt campionii incompetenței pentru că restituie sume între 1,1 şi 2,1 miliarde Ron reprezentând programe cu finanţare europeană. Paradoxul este că exact aceşti miniştri erau clovnii televiziunilor explicându-ne, precu Cuc şi Daia, in fiecare zi cât de competenţi şi asudaţi de muncă sunt ei.

Dintre ministerele care primesc bani, m-aș opri la unul singur: Ministerul Dezvoltării Regionale campionul bunăvoinţei lui lui Moş Crăciun – Cîţu.

Dezvoltarea Regională primeşte pentru mult hulitul program PNDL o suplimentare de 1,8 miliarde lei, cea mai mare creștere de buget.

Eu nu spun să nu se plătească, dimpotrivă, este corect ca agenții economici să își primească banii pe lucrările facturate, dar şi efectuate nu doar facturate.

Este un lucru esențial care trebuie făcut: niciun ban fără verificarea stadiului fizic al executării lucrărilor, pentru a se verifica dacă lucrările din teren corespund cu lucrarea facturată. Dacă vor corespunde, felicitări primarilor, dacă nu vor corespunde și, se va considera un adevărat dezmăț în utilizarea banului public, se va dovedi dreptatea opoziției că, PNDL-ul a fost pușculița primarilor”, spune Basescu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.